Omgeving

Het dorp Werkhoven vormt met Odijk en Bunnik de gemeente Bunnik. Deze gemeente wordt ook wel gezien als de ‘achtertuin’ van de historische stad Utrecht. Niet alleen komen hier twee belangrijke toeristische gebieden bij elkaar (de Utrechtse Heuvelrug en de Krommerijnstreek), maar Bunnik is ook een van de 26 gemeenten die behoren tot het grootste archeologische monument van Nederland: de Romeinse Limes (www.romeinselimes.nl). Historie en natuur komen in deze regio dus volop aan bod. Bovendien zijn er veel leuke eetgelegenheden in de buurt. Op weekenddagen kunt u terecht bij ’t Wapen van Werkhoven voor een uitstekende maaltijd. De dichtstbijzijnde supermarkt vindt u in Odijk (3km).

In het voorjaar zijn de bloeiende fruitbomen een lust voor het oog. De beroemde kersen uit deze streek zijn tijdens het seizoen overal in de boomgaarden verkrijgbaar. In diverse dorpen in de regio vinden jaarlijks kersenfestivals (www.kersen.nu) plaats.

Werkhoven is door middel van het landelijke fietsroutenetwerk verbonden met tal van plekken die het bezoeken meer dan waard zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan Wijk bij Duurstede of Gorinchem. De stad Utrecht is per fiets of met de bus prima te bereiken. Via de treinstations van Bunnik of Driebergen-Zeist, bent u ook binnen 45 minuten al in Amsterdam.